Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Free Form™ Habitat™

Free Form™ Habitat™ zijn handmatig te mengen en aan te brengen epoxies die worden gebruikt voor beeldhouwen en thematoepassingen voor binnen en buiten. Habitat™ is oplosmiddelvrij en bevat geen VOS. Habitat™ Black is gecertificeerd als "aquariumveilig" en wordt door aquaria gebruikt om hyperrealistische koraal- en andere aquariumdisplays te creëren. Habitat™ Fire Safe heeft een hoge dichtheid en is gecertificeerd vlamwerend (E84, klasse A). Habitat™ Flex FR is ook gecertificeerd vlambestendig (E84, klasse A) en wordt gebruikt om display-elementen te maken die halfstijf en extreem sterk zijn.

Habitat Black

Habitat Black Veiligheidsinformatie

Buy Smooth-On at FormX

Smooth-On is one of the worlds leading manufaturers 3D modeling materials such as mold-making, casting and special effects materials but also industrial casting resins, adhesives and equipment. FormX is main distributor of Smooth-On products in Europe.

Free Form™ Habitat™

 • FF Habitat™ Black / 45,36kg

  FF Habitat™ Black / 45,36kg

  1.032,98 EUR

Habitat Flex FR

FF Habitat Flex FR

 • Habitat™ Flex FR /1,91 kg

  Habitat™ Flex FR /1,91 kg

  76,48 EUR

Habitat Fire Safe

Habitat Flex FR Veiligheidsinformatie

Habitat Folding Powder

FF Habitat Fire Safe

 • Habitat™ Fire Safe /1,91 kg

  Habitat™ Fire Safe /1,91 kg

  57,45 EUR

 • FF Habitat Fire Safe /45,36kg

  FF Habitat Fire Safe /45,36kg

  1.029,27 EUR

Habitat Folding powder

 • Habitat Folding Powder /0,68 kg

  Used to thicken and reduce sag

 • Habitat Folding Powder /3.63 kg

  Used to thicken and reduce sag

Instructies

Instructies

Veiligheid - Gebruik in een goed geventileerde ruimte. Als u regelmatig een epoxysysteem gebruikt, wordt het dragen van een door de NIOSH goedgekeurd ademhalingsapparaat aangeraden. Draag een veiligheidsbril, lange mouwen en rubberen handschoenen om contact met de huid te minimaliseren. Draag alleen nitril- of vinylhandschoenen.

Dekkingsgraad - Uitgaande van een dikte van 6,3 mm, zal 454 gr Free Form® Habitat® Black ongeveer 462 cm2 beslaan.

Voorbereiding - Materialen moeten worden bewaard en gebruikt bij kamertemperatuur (23 °C). Dit product is beperkt houdbaar en moet zo snel mogelijk worden gebruikt. Het mengen dient te gebeuren in een goed geventileerde ruimte. Draag een veiligheidsbril, lange mouwen en rubberen handschoenen om het risico op besmetting te minimaliseren. Breng voordat u materialen gaat mengen Folding Powder aan op het werkoppervlak in een laag van 6,3 mm. Poeder handschoenen in met Folding Powder om plakken te voorkomen.

Omdat geen twee toepassingen hetzelfde zijn, wordt een kleine testtoepassing aanbevolen om de geschiktheid voor uw project te bepalen als de prestaties van dit materiaal in twijfel zijn.

Een lossingsmiddel aanbrengen – Voor het losmaken van epoxy van niet-poreuze oppervlakken zoals hars, metaal, glas, enz., gebruikt u Ease Release 200 of 205 (verkrijgbaar bij Smooth-On) om hechting te voorkomen.

Meten - Free Form® Habitat® Black wordt in twee delen geleverd. Doseer gelijke hoeveelheden van Deel A en Deel B. Deze producten hebben een beperkte houdbaarheid en moeten zo snel mogelijk worden gebruikt.

Mengen - Dit product wordt met de hand gemengd. Draag handschoenen bij het mengen van dit materiaal, het dragen van vinylhandschoenen vermindert het remmingsrisico. Kneed de delen samen terwijl je poeder door het mengsel vouwt. De hoeveelheid toe te voegen poeder hangt af van de gewenste werkconsistentie. Hoe meer poeder je toevoegt, hoe dikker het mengsel wordt. Vouw het mengsel herhaaldelijk in zichzelf totdat de gewenste consistentie is bereikt (3-5 minuten of minimaal 20 vouwen).

Aanbrengen met gehandschoende hand op horizontaal, verticaal of omgekeerd oppervlak. Belangrijk; potlife en uithardingstijd worden verkort bij verhoogde temperaturen.

Stempel, beeldhouwen of mal - Eenmaal op zijn plaats, kan het mengsel worden gestempeld met een rubberen stempel (Rebound 25 siliconen). Breng alcohol aan op de stempeldetails voor gebruik voor precieze details en om de stempel schoon te houden. Beeldhouwen met gehandschoende handen of gereedschap. Het kan ook in een mal van siliconenrubber worden geperst om details te reproduceren.

Gladmakend oppervlak - Epoxy-oppervlak kan glad worden gemaakt met water of isopropylalcohol. Keuze; bedek het plamuuroppervlak met doorzichtige plastic voedselfolie en maak het glad of vorm het met de hand of met gereedschap. Laat de wikkel op zijn plaats totdat het materiaal is uitgehard en verwijder. Het uitgeharde oppervlak krijgt een hoogglansafwerking.

Uitharding en hittebestendigheid - Habitat® Black hardt uit in 16 uur bij kamertemperatuur. Verhoogde warmte zal epoxy sneller uitharden. Bij een omgevingstemperatuur van 60 °C hardt het materiaal uit in slechts 30 minuten. Er mag ook een heteluchtpistool worden gebruikt, zolang de oppervlaktetemperatuur van de Habitat® Black niet hoger is dan 100 °C. Putty dat is uitgehard bij kamertemperatuur met een minimale dikte van 1,27 cm is bestand tegen temperaturen tot 74 ° C.

Na-uitharding - Voor een hogere hittebestendigheid kan uitgeharde Habitat® Black naverwarmd worden in een speciale industriële oven. Hard uit bij 175°F/80°C gedurende twee uur, gevolgd door drie uur bij 212°F/100°C. Dunne secties moeten mogelijk worden ondersteund tijdens het uitharden. Laat het materiaal voor gebruik afkoelen tot kamertemperatuur.

Bewerking - Uitgeharde gietstukken zijn stijf en duurzaam. Ze zijn bestand tegen vocht, matige hitte, oplosmiddelen, verdunde zuren en kunnen machinaal worden bewerkt, gegrond/geverfd of op andere oppervlakken worden gelijmd (elk lossingsmiddel moet worden verwijderd). Als door machinale bewerking uitgeharde Free Form® Habitat® Black-kunststoffen zijn, draag dan een stofmasker of ander apparaat om inademing van resterende deeltjes te voorkomen.

Verven - Uitgehard Free Form® Habitat® Black kan worden geprimed en vervolgens worden geverfd met acryllakverf. Laat de verf volledig drogen voordat u het onderdeel in gebruik neemt.

Verwijderen van niet-uitgeharde Free Form® Habitat® Zwart - Verwijder zoveel mogelijk niet-uitgehard materiaal van het oppervlak. Reinig eventuele resten met water en zeep. Optioneel - Gebruik E-POX-EE KLEENER® verkrijgbaar bij Smooth-On.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Special Properties

 • Textiel

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen