Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Pigments Ignite

Pigments fluorescents Ignite

De Ignite®-lijn van vloeibare fluorescerende kleurstoffen is compatibel met Smooth-On urethaanrubbers, urethaankunststoffen, urethaanschuimen (stijf en flexibel) en siliconen. Het fluorescerende of "gloeiende" effect komt het best tot uiting onder ultraviolet licht of "zwart licht". Het meest dramatische kleureffect wordt bereikt wanneer een Ignite-kleurstof wordt gebruikt met een heldere of doorschijnende urethaanrubber (zoals Clear Flex 50) of kunststof (zoals Smooth-Cast 325).

Het NIEUWE Ignite® 9-pack geeft je de mogelijkheid om elke kleur te ervaren zonder veel geld uit te geven.

Wat maakt afgietsels gemaakt met Ignite®-pigmenten lijken te gloeien? Wanneer je Ignite fluorescerende kleur aan een urethaanmateriaal toevoegt, is er meer ultraviolet licht zichtbaar voor je oog in vergelijking met afgietsels gemaakt met SO Strong®-kleurstoffen. Het afgietsel lijkt helderder in omgevingslicht en lijkt te gloeien onder ultraviolet licht.

Technical bulletin Ignite Fluorescent colors

Ignite™ Pigmenten

 • Ignite Fluor, Pink /120ml

  Ignite Fluor, Pink, 4 oz

  34,78 EUR

 • Ignite Fluor Yellow /120ml

  Ignite Fluor, Yellow, 4 oz

  31,02 EUR

 • Ignite fluor Color Blue /120ml

  Ignite fluor /4oz

  34,78 EUR

 • Ignite fluor Red /120ml

  Ignite fluor Red /4oz

  34,78 EUR

 • Ignite Fluor white /120ml

  Ignite fluor /4oz

  31,02 EUR

 • Ignite Fluor Purple /120ml

  Ignite fluor Purple /4oz

  31,02 EUR

Om je op weg te helpen, bieden we de volgende kleurstofbelastingsniveaus aan. Resultaten kunnen variëren.

Op gewicht met een gramweegschaal: Voeg Ignite™ kleurstof toe in een verhouding van 0,5% - 1,5% van het totale gewicht (delen A + B gemengd) van het materiaal dat wordt gegoten. 1% pigment levert de beste resultaten op. Meer dan 1,5% toevoegen per gewicht biedt geen voordeel en verspilt kleurstof. Te veel kleurstof kan uitharding remmen.

Op volume gemeten in druppels: Voeg 30 druppels Ignite™ toe per 3 oz (88 ml) gemengd urethaanmateriaal. Als je een doorschijnend materiaal gebruikt (zoals Smooth-Cast 325), kun je 15 druppels gebruiken om de doorschijnendheid van het materiaal te behouden.

Vooraf mengen voor gebruik: Ignite™ kleurstoffen zijn pigmentdispersies en kunnen in de loop van de tijd scheiden. Ze moeten grondig worden voorgemengd in de container voordat ze worden gebruikt met een vloeibaar urethaanproduct.

Gebruiksaanwijzing: Na het doseren van de vereiste hoeveelheid urethaanmateriaal delen A en B in meetcontainers, voeg kleurstof toe aan deel B en meng grondig. Combineer delen A en B in een mengcontainer en meng zoals aangegeven in het technische bulletin van het urethaanproduct. Mengen van kleuren - Je kunt verschillende kleuren op een palet combineren om een aangepaste kleur te creëren voordat je deze toevoegt aan het vloeibare urethaanproduct zoals hierboven is aangegeven. De aanbevolen maximale belasting is 1% Ignite-pigment op gewicht.

Smooth-On biedt deze kleurengids slechts als algemene referentie aan en aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor kleurnauwkeurigheid of matching. Resultaten zullen variëren van het ene materiaal naar het andere. De eindgebruiker is volledig verantwoordelijk voor het bepalen van de geschiktheid en nauwkeurigheid van de kleur. Kleinschalige tests worden aanbevolen. De gebruiker bepaalt de hoeveelheid die moet worden toegevoegd; Als dit de eerste keer is dat je kleurtint of pigment aan een urethaan-, epoxy- of siliconensysteem toevoegt, wil je mogelijk het kleureffect testen door een paar druppels toe te voegen aan een kleine hoeveelheid urethaanmateriaal en het resultaat observeren. Het kan enkele testgietingen duren om het gewenste kleurresultaat te bereiken.

Op zoek naar een helder fluorescerend additief? Cryptolyte™ is een helder additief dat aan urethaan- of siliconematerialen kan worden toegevoegd en ervoor zorgt dat het uitgeharde materiaal felblauw oplicht wanneer het wordt blootgesteld aan UV-licht (zwart licht).

Voor fluorescerende kleureffecten in platina siliconenrubbers, gebruik Silc-Pig™ ELECTRIC siliconenpigmenten.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen