Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Toeslagmiddel

GFRC-toeslagmiddel is een polymeer gemodificeerd multi-componentenmengsel. Wanneer het wordt toegevoegd aan Portlandcement en zand, zal het sterkte, werkeigenschappen en duurzaamheid bieden, vergelijkbaar met de ECC Gemengde Mix. Het mengsel is een zorgvuldig geproportioneerde mix van chemische en minerale hulpstoffen om de inherente zwakheden in beton te bestrijden. Het gebruik van dit mengsel elimineert de noodzaak voor het uitharden van polymeren, pozzolanen, ontschuimers en krimpverminderaars. Deze biedt maximale prestaties bij een minimaal gewicht, waardoor de verzendkosten en andere zorgen met betrekking tot vergelijkbare producten worden verlaagd, waaronder het risico op bevriezing dat vaak voorkomt bij vloeibare uithardende polymeren.

 • GFRC-toeslag /1,63 kg

  GFRC-toeslagmiddel /1,63 kg

  23,96 EUR

 • ECC Admixture /13.6 kg

  ECC Admixture /13.6 kg

  165,48 EUR

Instructions

Voorbereiding - Klaarmaken om te mengen. Zorg dat alle ingrediënten bij elkaar zijn voordat u begint. Draag vinyl of nitril handschoenen en een veiligheidsbril. Gebruik een nauwkeurige weegschaal voor het wegen van de componenten. Gebruik materialen tussen 10° C - 32° C. Koudere temperaturen zullen de reactie vertragen en warmere temperaturen zullen deze versnellen.

Zodra de temperatuur van het mengsel 21° C bereikt, begint de reactie te versnellen. Gebruik een laserthermometer om de temperatuur van het mengsel in de buurt van 15° C te houden. In warme omgevingen kunt u tot 50% van het water vervangen door ijs. GFRC Admixture is na aankoop 1 jaar houdbaar indien het in een droge, vochtvrije omgeving wordt bewaard. Eenmaal geopend moet het materiaal zo snel mogelijk worden gebruikt.

Menginstructies - Gebruik schoon water en schone mengvaten. Gebruik een handmixer om te mengen. Bij regelmatig mengen of voor een groot project kan een investering in een verticale shaft mixer gerechtvaardigd zijn.

- Voeg water en pigment samen en meng grondig.
- Voeg 50% van de water reducer toe aan het water. Voeg langzaam droge ingrediënten toe terwijl u blijft mengen. Begin met zand, gevolgd door GFRC hulpstof en tenslotte Portland cement.
- Voeg de rest van de water reducer toe. Meng tot een homogeen mengsel.

Voor Backer-mixen:

Voeg na het eerste mengen langzaam Alkalibestendige (AR) Glasvezel toe aan het mengsel. Meng tot een homogeen mengsel. Aanpassen met waterreducer voor de gewenste consistentie. Merk op dat te lang of op te hoge snelheid mengen nadat de vezel is toegevoegd de vezel kan beschadigen, wat kan leiden tot plaatsingsproblemen en verminderde sterkte.

Bij gebruik van acrylvezel:

Overdosering van acrylvezels kan een betonmengsel gemakkelijk verstikken. Sommige gebruikers vinden dat het eerst mengen van de vezels in het mengwater een optimale dispersie oplevert. Anderen geven de voorkeur aan het langzaam mengen van de vezels in de betonspecie later in het mengproces. Er wordt aangeraden wat te experimenteren om de beste oplossing voor een specifiek mixontwerp te bepalen.

Giettechnieken

Spuittechniek - De spuittechniek wordt in twee fasen uitgevoerd: een oppervlaktelaag (face/mistlaag) zonder vezels, gevolgd door een versterkende laag (backer mix) met AR glasvezels. De consistentie van de verspuitbare nevellaag moet lijken op een milkshake. Het moet vloeibaar genoeg zijn om door een trechterpistool te bewegen, maar niet zo vloeibaar dat het van een verticale bekisting naar beneden zakt. Een beetje oefening maakt dit gemakkelijker. Voor de backer kunt u een vloeibaar mengsel maken dat u over de mistlaag giet, of u kunt een dikker mengsel maken dat u met de hand aanbrengt. Een dikker mengsel is vooral nuttig voor verticale muren. De sleutel tot de spuittechniek is ervoor te zorgen
dat er een goede hechting is tussen de lagen. Timing is cruciaal. Voordat u de backer mix aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat de mistlaag niet volledig is opgedroogd, maar stevig genoeg is om te voorkomen dat de backer mix door het oppervlak drukt en vezels gaat vertonen in het eindproduct.

SCC-techniek - SCC (Self Compacting/Consolidating Concrete) is een mengsel dat met minimale mechanische kracht consolideert. Dit mengsel wordt rechtstreeks in de vormen gegoten, vaak zonder oppervlaktemix. Dit is een geweldige methode voor het snel gieten van vlakke panelen. De sleutel tot succes is in gedachten houden dat de glasvezels net onder het oppervlak zitten. Te veel polijsten en slijpen op deze mix zal de vezels blootleggen en lelijk zijn. Veel gebruikers vervangen de glasvezels door 0,6 pond PVA 100 vezels (of een combinatie van PVA100 en PVA15), waardoor men een beetje verder kan polijsten zonder dat de vezels opvallen.

Troffeltechniek - Deze techniek wordt gebruikt om stukken te maken met de afgewerkte kant naar boven. Er kunnen vormen worden gemaakt om prefab elementen te maken, of ter plaatse gegoten werkbladen. Giet het materiaal in de vormen en gebruik een houten of magnesium vlotter om het product met vegende of cirkelvormige bewegingen vlak te maken. Deze eerste bewerkingsfase kan enkele uren duren, dus wees geduldig. Zodra het oppervlak stevig is, kan een stalen troffel worden gebruikt om de bovenkant verder te accentueren. Let op: Als een stalen spaan te vroeg wordt gebruikt, kan er lucht onder het oppervlak worden ingesloten, waardoor een zwakke "eierschaal" laag ontstaat die na uitharding kan afschilferen.

Uitharden

Om ervoor te zorgen dat het beton zijn maximale potentieel bereikt, moet het beton tijdens het uitharden warm en vochtig worden gehouden. De omgevingstemperatuur moet minimaal 10°C zijn. Een laag vochtig vilt of stof, gevolgd door plastic folie, zorgt ervoor dat het vocht niet kan ontsnappen. Dit wordt vaak weer afgedekt met dekens of isolatie om te voorkomen dat de warmte de matrix verlaat. Dit is vooral belangrijk bij troffelafwerkingen, omdat direct daarop geplaatst plastic waarschijnlijk verkleuring achterlaat. Ontvormen na 24-48 uur, afhankelijk van de omstandigheden in de winkel.

Polijsten

Polijsten kan nat of droog gebeuren. Wij raden nat polijsten aan omdat het een afwerking geeft die trouw is aan de gebruikte korrel en het risico voor uw gezondheid vermindert. Om de crèmelaag te behouden, moet u het beton licht polijsten met pads van 200 grit of hoger. De hogere korrels geven een hogere glans. Om uw zand (zout en peper look) of ander decoratief aggregaat bloot te leggen, begint u met grovere schuurkussens en gaat u over op fijnere korrels tot u de gewenste glans en aggregaat blootlegt.

Afdichten

Beton is van nature een poreus materiaal en moet worden afgedicht voor bepaalde omgevingen en toepassingen. Kies de sealer die het best past bij de behoeften van het eindproduct en het vaardigheidsniveau van de persoon die hem aanbrengt. Buddy Rhodes biedt verschillende verzegelingsopties, die u op onze website kunt vinden

Guide

Let us help you find your way.

The list below may help you find what you are looking for via an alternative path.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Special Properties

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Textiel

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Special Properties

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Textiel

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen