Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Worbla's TranspArt

VERZENDING - GROOT VOLUME - LAAG GEWICHT

Houd er rekening mee dat voor verzending van producten met een groot volume, zoals thermoplastische platen, EVA-schuim en grote beeldvormende vormen, het VOLUME wordt berekend in plaats van het GEWICHT.
Bij het bestellen van deze producten geven wij u apart een prijsopgave voor verzending NADAT u uw bestelling bij ons heeft geplaatst. Bedankt voor uw begrip.

Worbla's TranspArt is een optie voor diegenen die op zoek zijn naar een veerkrachtig, niet giftig en oplosmiddelbestendig doorzichtig plastic dat gemakkelijk met de hand kan worden gevormd en gevacuümvormd
Fantastisch voor ijs-, kristal- en vuureffecten, ‘onzichtbare’ funderingen en al het andere dat je maar kunt bedenken, Worbla’s TranspArt heeft dezelfde flexibiliteit en gewicht als Worbla’s Finest Art en deelt de mogelijkheid om restjes opnieuw uit te lenen om alles te recyclen, terwijl het ongelooflijk stressbestendig is. Lichter dan acrylplaten en duurzamer dan PETG, TranspArt is bestand tegen scheuren, breuken en verbrijzeling onder druk, met behoud van een unieke flexibiliteit die terugkeert naar de vorm wanneer het wordt gebogen.

producten

Worbla's TranspArt

 • TranspArt 1/2 vel - 75 x 100 cm

  TranspArt 1/2 vel - 75 x 100 cm

  38,96 EUR

 • TranspArt 1/4 vel - 50 x 75 cm

  TranspArt 1/4 vel - 50 x 75 cm

  21,63 EUR

Video
Video met dank aan Lightning Cosplay
Instructie

Worbla's TranspArt vereist een hogere activeringstemperatuur van 120° Celsius in vergelijking met Worbla's Finest Art 90° Celsius. Het wordt daarom sterk aangeraden om gladde werkhandschoenen te dragen bij het gebruik van Worbla's TranspArt. (Vergeet niet dat je het boven het kookpunt van water verwarmt). Het wordt ook aanbevolen om een ​​vochtige spons te gebruiken voor het vormen, om vlekken en afdrukken te voorkomen, en een stevige tandenborstel of ander beeldhouwgereedschap kan handig zijn om kleine, complexe rondingen vorm te geven.

Wanneer de restjes worden gemengd, krijgen ze een troebele matte look die geweldig werkt om licht te verspreiden. Restjes kunnen niet opnieuw worden gemengd in de vorm van een 'vel', en hoe meer ze worden bewerkt, hoe meer troebel ze zullen worden.
U kunt de binnenkant van uw vorm schilderen, waarbij de hoogglansafwerking van het plastic behouden blijft. Het is ook gemakkelijk om ruwe plekken te herstellen door lak of doorzichtige nagellak op doffe plekken aan te brengen. TranspArt kan worden geverfd met acrylverf, spuitverf, glasverf, spuitverf en ook geverfd met polyesterverf.

Goed om te weten!
TranspArt heeft geen indicatie om aan te geven wanneer het is geactiveerd. Het is het beste om met proefstukken te werken om het materiaal onder de knie te krijgen voordat u aan een groot project begint.
TranspArt werkt het beste bij geleidelijke verwarming, in tegenstelling tot veel warmte in korte tijd.

Werkhandschoenen worden STERK aanbevolen. Gladde handschoenen en een vochtige spons voorkomen dat je sporen achterlaat in het plastic als het wordt verwarmd.

Bij oververhitting zal TranspArt kleine belletjes of blaasjes in het plastic gaan vormen. Deze kunnen niet worden verwijderd, hoewel ze handig zijn als u probeert iets op water te laten lijken.

Eenmaal samengekneed, krijgen TranspArt-snippers een troebel mat uiterlijk in plaats van de heldere transparantie.

Het is het beste om aan één kant tegelijk vormen te maken. U kunt perkamentpapier gebruiken om het tegenoverliggende gedeelte te ondersteunen terwijl u werkt.
TranspArt werkt het beste boven positieve mallen. Als u een negatieve mal gebruikt, moet u mogelijk klemmen gebruiken om de secties op hun plaats te houden.

U kunt TranspArt tinten met thermische tintfilms (meestal gebruikt voor koplampen), kleuren met iDye Poly en Rit Dyemore en verfen met acrylverf, spuitverf en glasverf.
Reinig TranspArt met aceton of nagellakremover als je resten van het vorm-proces hebt.

Verbind TranspArt-stukken met lijm. In tegenstelling tot andere Worbla-producten zijn de kleefeigenschappen van TranspArt wat lastig om netjes mee te werken.
Oplosmiddelvrije lijmen zijn het beste, maar alle lijmen zouden met TranspArt moeten werken en TranspArt is oplosmiddelstabiel. Test altijd uw lijm voor gebruik. Instant-stijl 'crazy' lijmen werken bijzonder goed en blijven helder.

Een soldeerbout werkt heel goed voor het toevoegen van details zoals lijnen of inscripties. Voorzichtig aanbrengen zodat de randen niet bruin verbranden en in een goed geventileerde ruimte werken.
U kunt ook een soldeerbout gebruiken om uw TranspArt-randen aan elkaar te ‘lassen’. Zorg wederom voor goede ventilatie.
Als je een solide 'steen' van TranspArt maakt, gebruik dan een soldeerbout om ruimte te maken voor je LED.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Special Properties

 • Textiel

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen