Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

MT-13 Epoxy glue

Smooth-On MT-13® is een hoogwaardige epoxy voor toepassingen die maximale houdkracht en waterbestendigheid vereisen. MT-13® is een tweecomponenten epoxylijmcement dat in gelijke volumedelen (100A/123B per gewicht) wordt gemengd. Pot Life is 35 minuten en de verwerkingssterkte ontwikkelt zich in 16 uur bij 23°C. MT-13® hecht buitengewoon goed op zowel poreuze als niet-poreuze ondergronden. MT-13® wordt veel gebruikt door de botenindustrie voor montage en algemene reparaties. MT-13® behoudt ook zijn houdkracht onder extreme koude omstandigheden.

- Lees het veiligheidsinformatie label. Klik op de afbeelding.

- Read the safety information label. Click on the image

- Lisez les informations de sécurité cliquez sur l'image

- Lea la etiqueta de información de seguridad. Haga clic en la imagen

- Lesen Sie das Sicherheitsinformationsetikett. Klicken Sie auf das Bild.

Product

MT-13

Iinstructies:

Veiligheid - Gebruik in een goed geventileerde ruimte (“kamergrootte” ventilatie). Draag een veiligheidsbril, lange mouwen en rubberen handschoenen om het risico op besmetting te minimaliseren.

Materiaal bewaren en gebruiken bij kamertemperatuur (23°C). Dit product is beperkt houdbaar en moet zo snel mogelijk worden gebruikt.

Een schoon, droog oppervlak is een noodzakelijke voorwaarde voor verlijming. Kleefstoffen zullen aan het oppervlak blijven plakken waarvan een hechting gewenst is of aan die film van vreemd materiaal direct op dat oppervlak. Zelden kan een structurele lijm door oppervlakteverontreinigingen dringen om een ​​optimale hechting op een onrein oppervlak te verkrijgen.

Poreuze materialen zijn eenvoudig te verlijmen, mits ze droog zijn. Het oppervlak moet schoon en stofvrij worden geschuurd. Niet-poreuze oppervlakken, zoals op metalen en plastic materialen, moeten worden ontvet, gedroogd en opgeruwd door schuren, zandstralen of chemisch etsen. De geëtste of gezandstraalde oppervlakken dienen binnen enkele uren na de behandeling te worden afgedekt om verontreiniging te voorkomen.

Epoxylijmen presteren niet goed op metalen zoals nikkel, chroom, tin of zink en ook niet op zachte thermoplasten zoals polyethyleen. Raadpleeg het technische bulletin Voorbereiding van oppervlakken voor Adhesive Bonding.

Omdat geen twee toepassingen hetzelfde zijn, wordt een kleine testtoepassing aanbevolen om de geschiktheid voor uw project te bepalen als de prestaties van dit materiaal in het geding zijn.

MENGEN EN AANBRENGEN...

Meet gelijke hoeveelheden van deel A en B (of 100A:123B op gewicht) en meng grondig gedurende 3 minuten tot een uniforme kleur (geen strepen). Aanbrengen op het voorbereide oppervlak met een dikte van 1/32” - 1/16” (0,08 cm - 0,16 cm). Breng een ander oppervlak aan over epoxy en oefen gelijkmatige druk uit met klemmen of gewichten totdat het materiaal is uitgehard.

UITHARDEN...
MT-13® hardt uit en bereikt de verwerkingssterkte in 16 uur bij kamertemperatuur. (23°C). Door gelijkmatige, milde warmte toe te passen, hardt epoxy sneller uit – 65°C gedurende 4 uur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur alvorens de verlijmde ondergronden te verplaatsen.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Special Properties

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Textiel

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen