Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Free Form™ AIR & AIR FAST

Buy Smooth-On at FormX

Smooth-On is one of the worlds leading manufaturers 3D modeling materials such as mold-making, casting and special effects materials but also industrial casting resins, adhesives and equipment. FormX is main distributor of Smooth-On products in Europe.

Free Form™ AIR is een lichtgewicht epoxy met vrijwel oneindig industriële en kunstgerelateerde toepassingen. Dit is een geurarme, krimparme epoxy die uniek, goedkoop en gebruiksvriendelijk is. Free Form™ AIR wordt met de hand gemengd met een mengverhouding van 1A:1B op volumebasis. Het biedt een lange verwerkingstijd en hardt een nacht bij kamertemperatuur uit tot een harde, stijve epoxy die zeer sterk is. Uitgeharde Free Form™ AIR is zo licht dat het in water blijft drijven. Het kan worden geschuurd, gevormd en geboord. Het kan met vrijwel elke soort verf geverfd worden. Free Form™ AIR kan ook gekleurd worden met SO-Strong of Ignite kleurstoffen.

Free Form Air

Free Form™ AIR

 • Free Form™ AIR /3,1 kg

  Free Form™ AIR /3,1 kg

  166,83 EUR

 • Free Form™ AIR /15,42 kg

  Free Form™ AIR /15,42 kg

  798,06 EUR

Free Form Air Fast

Free Form Aiir Fast

 • Free Form™ AIR FAST /0,73 kg

  Free Form™ AIR FAST /0,73 kg

  48,91 EUR

 • Free Form™ AIR FAST /3,08 kg

  Free Form™ AIR FAST /3,08 kg

  172,11 EUR

Free Form Air HT

Free Form Air HT

 • Free Form™ AIR HT /0,54kg

  Shore D55| Cure Time: 16H00

  60,54 EUR

 • Free Form™ AIR HT /2,32kg

  Shore D55| Cure Time: 16H00

  191,41 EUR

Videos
Instructies

Na het mengen kan Free Form™ AIR in een mal worden geperst om een ​​lichtgewicht, gedetailleerd gietstuk te maken. Het werkt goed op verticale oppervlakken vast en kan op bijna elk soort oppervlak worden aangebracht, inclusief polystyreenschuim voor ruw beeldhouwen. Free Form™ AIR kan ook worden gebruikt om stijve steunschalen of moedermallen te maken.

Epoxy lamineren: Lamineer Free Form™ AIR tussen lagen EpoxAmite™ en glasvezeldoek, koolstof of andere vezels voor het maken van lichtgewicht composietonderdelen. Elimineert de noodzaak om meerdere lagen te lamineren met vloeibare epoxy; bespaart tijd en werk. (Epoxy Tooling-toepassingen: gebruik als fileermateriaal. Ook goed voor mal- en armatuurconstructie.)

Gebruikt als een lichtgewicht lijm, Free Form™ AIR hecht aan zichzelf en een verscheidenheid aan oppervlakken, waaronder hout, steen en EpoxAcoat™ oppervlaktecoating epoxy. Free Form™AIR hardt zelfs onder water uit.

Potlife/Werktijd: dit materiaal is massagevoelig. Hoe meer materiaal je in één keer mixt, hoe minder tijd je ermee hoeft te werken. Werkpunt; Als u een grote hoeveelheid mengt, maakt u de stopverf plat met een deegroller om de massaconcentratie te verminderen en de verwerkingstijd te verlengen.

Dikte: 3,81 cm – verwerkingstijd is 30 minuten - verwerkingstijd is 2,5 uur - volledige uitharding in 24 uur.
Dikte: 0,95 cm – verwerkingstijd is 60 minuten - verwerkingstijd is 4 uur - volledige uitharding in 24 uur.
Dikte: 0,32 cm - verwerkingstijd is 120 minuten - verwerkingstijd is 8 uur - volledige uitharding in 24 uur.

Instructies & Veiligheid – Gebruik in een goed geventileerde ruimte (“kamergrootte” ventilatie). Als u regelmatig een epoxysysteem gebruikt, wordt het dragen van een door de NIOSH goedgekeurd ademhalingstoestel aangeraden. Draag een veiligheidsbril, lange mouwen en rubberen handschoenen om contact met de huid te minimaliseren. Draag alleen nitril- of vinylhandschoenen.

Bereiding - Materialen moeten worden bewaard en gebruikt bij kamertemperatuur 23° C. Dit product is beperkt houdbaar en moet zo snel mogelijk worden gebruikt. Het mengen dient te gebeuren in een goed geventileerde ruimte. Draag een veiligheidsbril, lange mouwen en rubberen handschoenen om het risico op besmetting te minimaliseren. Als u een moedermal uit 2 of meer onderdelen maakt, breng dan een geschikt vulapparaat aan op de buitenkant van de rubberen mal.

Omdat geen twee toepassingen hetzelfde zijn, wordt een kleine testtoepassing aanbevolen om de geschiktheid voor uw project te bepalen als de prestaties van dit materiaal in het geding zijn.

Lossingsmiddel aanbrengen - Voor het losmaken van epoxy van niet-poreuze ondergronden zoals hars, metaal, glas, etc. gebruikt u Ease Release 200 of 205 om hechting te voorkomen.

Dit product wordt met de hand gemengd. U moet handschoenen dragen bij het mengen van dit materiaal, het dragen van vinylhandschoenen vermindert het remmingsrisico.

Mengen en afmeten - Free Form™ AIR epoxy wordt in twee delen geleverd. Verstrek gelijke hoeveelheden (bijvoorbeeld de grootte van een golfbal) van deel A en deel B. Deze producten zijn beperkt houdbaar en moeten zo snel mogelijk worden gebruikt.

Mengen - Kneed de onderdelen agressief samen tot een uniforme kleur en breng ze snel aan op het oppervlak van het gereedschap of de mal.

Aanbrengen - Gemengde Free Form™ AIR is een soort deeg dat kan worden aangebracht tot een dikte van 3,81 cm. Meng alleen voldoende Free Form om in één keer te gebruiken. Free Form™ AIR hecht zich aan zichzelf.

Lamineren - Free Form™ AIR kan worden gebruikt in combinatie met EpoxAcoat™ oppervlaktecoating en EpoxAmite™ lamineerhars om een ​​sterk en lichtgewicht composietgereedschap of mal te creëren.

Gebruik als beeldhouwmedium - Free Form™ AIR kan worden toegepast op draadgaasarmaturen om stijve vormen voor beeldhouwen te creëren. Draadgaas voor beeldhouwen is verkrijgbaar bij de meeste winkels voor kunstbenodigdheden. Free Form™ AIR kan worden aangebracht op polystyreenschuim om een ​​hard, ruw vormbaar en schuurbaar oppervlak te creëren. Bij toepassing op piepschuim is de maximale dikte 1,90 cm.

Oppervlak glad maken - Epoxy-oppervlak kan worden gladgemaakt met water of isopropylalcohol.

Uitgehard Free Form™ AIR kan worden geverfd en/of geprimed en vervolgens worden geverfd met acryllakverf. Laat de verf volledig drogen voordat u het onderdeel in gebruik neemt.

Uithardingstijd - Raadpleeg de gespecificeerde uithardingstijden in het gedeelte productoverzicht bij kamertemperatuur, afhankelijk van de massa. Uitgehard materiaal is hard en kan niet met een vingernagel worden doordrongen. Uitgeharde epoxy kan nu droog geschuurd worden. Draag bij machinale bewerking of schuren een door NIOSH goedgekeurd masker om inademing van deeltjes te voorkomen. Pot Life en Cure Time-waarden zijn afhankelijk van massa en matrijsconfiguratie, aangezien epoxy's massagevoelig zijn.

Hittebestendigheid - Volledig uitgeharde stopverf met een minimale dikte van 1,27 cm is bestand tegen temperaturen tot 60°C.

Verwijderen van niet-uitgeharde Free Form™ AIR Epoxy - Verwijder zoveel mogelijk niet-uitgehard materiaal van het oppervlak. Reinig eventuele resten met water en zeep. Optioneel - Gebruik E-POX-EE KLEENER™

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

 • Afvormen

  fllexibele materialen voor mallen: siliconen, pu-rubbers, alginaat etc.

 • Cold Casting

  Metaalpoeders en plastics voor het "koud" gieten van IJzer, Brons, Messing of Tin.

 • Composieten

  Harsen, polyester, epoxy, acrylhars, glasvezels enz.

 • Cosplay

  Producten om je eigen cosplay kostuums en rekwisieten te maken

 • Gietmaterialen

  Materialen voor het gieten van harde of flexibele objecten.

 • Prototyping

  Materialen die worden gebruikt voor rapid prototyping

 • Restauratie

  Voor het vervaardigen en herstellen van architectuur en ornamentiek.

 • Schuimen

  Liquid Flexible Foam, Liquid Rigid Foam, Rigid Foam Blocks

 • Special Properties

 • Textiel

FormX Newsletter Nieuwsbrief Over ons Contact Verkoopvoorwaarden Verzending we have vacancies FormX Academy Merken Toepassingen Is dit de baan voor jou?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "alles accepteren" te klikken gaat u hiermee akkoord. Geavanceerde instellingen