Winkelmandje tonen (0 Artikel) Uw accountVerlanglijstje tonenNaar de kassa

Thermoplast

Thermoplastische platen

 • Gauze
 • Light
 • Heavy
 • Instructions

Varaform producten

 • VaraForm Gauze /sheet 0,25 m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - fine (gauze) - sheet 45x60 cm.

  13,68 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

 • VaraForm Gauze /4 sheet pack 1,08m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - fine (gauze) - Pack of 4 sheets 45x60cm = 1,08 m2

  51,00 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

 • Varaform Gauze /roll 11,5m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - fine (gauze) - Roll 1,20 x 10 meter.

  453,60 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

Varaform products

 • Varaform Light /sheet 0,25m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - fine maze - sheet 45x60 cm.

  13,90 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

 • VaraForm Light /4 sheet pack, 1,08m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - fine maze - Pack of 4 sheets 45x60cm = 1,08 m2

  50,45 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

 • VaraForm Light /roll 9m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - fine maze - Roll 0,9 x 10 meter.

  344,70 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

Varaform products

 • Varaform Heavy /sheet 0,25m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - heavy maze - sheet 45x60 cm.

  13,66 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

 • VaraForm Heavy /pack of 4 sheet 1,08m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - Heavy maze - Pack of 4 sheets 45x60cm = 1,08 m2

  50,95 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

 • VaraForm Heavy /roll 12m2

  Varaform thermoplastic resin impregnated textile - Heavy maze - Roll 1,20 x 10 meter.

  459,00 EUR (Prijs exclusief 21% BTW)

Instructions

Instructies

Hier zijn de basisprincipes van het gebruik van Varaform, enkele punten uit de factsheets van de fabrikant, sommige uit onze eigen ervaring.

Breng Varaform verticaal in water van 71 ° C. Houd het materiaal onder water totdat de luchtbellen niet meer stijgen. Varaform wordt in 30 seconden zachter. Varaform mag niet langer dan 30 minuten in het water worden bewaard.
Als u in meerdere lagen moet werken, is dit gemakkelijker door eerst de vellen aan elkaar te hechten. Lijn het weefsel uit en verwarm het op enkele specifieke plaatsen, knijp om de lagen aan elkaar te hechten. U kunt de gecombineerde bladen vervolgens als één eenheid verwarmen.
Als het eenmaal uit het water is verwijderd, laat het dan weglopen zodat het koel aanvoelt en klaar is om aan te brengen. Laat 10-15 seconden uitdruipen alvorens aan te brengen.

Werk op een beschermd oppervlak (perkamentpapier of een siliconenplaat om vastplakken te voorkomen) verwarm de Varaform gelijkmatig met het warmtepistool. Als u met een grote vorm over een vorm werkt, is het misschien het gemakkelijkst om de sheet over de mal te plaatsen en direct over de bovenkant te verwarmen.

Belangrijk: werk met natte handen en nat gereedschap! Varaform is plakkerig en zal proberen aan alles te plakken. U kunt huishoudfolie of aluminiumfolie gebruiken als een barrière op mallen en water helpt voorkomen dat het aan uw gereedschappen en handen blijft kleven.

Na activering heeft u ongeveer 3 minuten werktijd voordat het begint uit te harden. Terwijl het nog zacht is, kan Varaform worden opgevouwen, verschoven, uitgerekt of
gekerfd om zo de maximale contouren te bereiken. Modelleer elk stuk dat je gebruikt, werk langzaam en stabiel: probeer niet te haasten. Als uw Varaform te snel afkoelt, of als u een bepaald gebied opnieuw wilt verwarmen, breng dan warmte aan op het gebied met een warmtepistool totdat het materiaal buigzaam is.

Uithardtijd van Varaform is afhankelijk van de dikte, projectgrootte en kamertemperatuur. Een 3-laagse sectie zal in 3-5 minuten op een gemiddelde kamertemperatuur worden uitgehard. Volledige starheid wordt na 10 minuten bereikt. Maximale sterkte van een dikke sectie wordt bereikt in 30 minuten.

Het aantal lagen dat nodig is om Varaform decor, sieraden, gezichtsmaskers, kostuuminterieurs of poppenkoppen te maken, varieert. Adequate sterkte kan meestal zijn
bereikt met 1-2 lagen. Gebieden die extra stijfheid vereisen, moeten worden versterkt met spalken en in totaal 3-5 lagen.

Om een ​​deel van het Varaform-materiaal opnieuw te maken, verzacht u het gebied door voorzichtig warmte toe te passen met een draagbare draagbare haardroger van 1000 watt of een warmtepistool. Zodra het materiaal is verzacht, is het gereed voor hergebruik.

Verzacht het gebied dat moet worden gerepareerd zoals u dat zou doen voor hergebruik en breng vervolgens een nieuw stuk verwarmde Varaform aan op het verzachte gebied en wrijf zachtjes langs de randen voor de beste hechting. Oneffenheden kunnen worden gladgemaakt door zachtjes aan te drukken nadat het materiaal is verzacht.

Enkele lagen kunnen 2-3 keer worden hergebruikt zonder afbreuk te doen aan de thermoplastische eigenschappen. Als Varaform is verwarmd maar niet is gebruikt, kan het worden afgekoeld als het vlak is en opnieuw wordt gebruikt.

Epoxies die aan de Varaform-stof blijven kleven, kunnen worden gebruikt om het weefsel in te vullen om desgewenst een glad oppervlak te verkrijgen. Varaform accepteert een verscheidenheid aan coatings en verven. Kleine stukjes moeten worden gebruikt voor experimenten om te verzekeren dat de gewenste resultaten van de projecten worden bereikt.

Houd uw Varaform op een koele, droge plaats. Laat het niet achter in je auto of in andere ruimtes die oververhit dreigen te raken. Temperaturen boven 51 ° C kunnen het materiaal verzachten. Varaform voldoet aan de eisen van de Flammable Fabrics Act.

Varaform kan worden gereinigd met een vochtige - maar niet natte - spons.

Kieswijzer

Hier vindt u onze produkten gerangschikt naar diverse toepassingsmogelijkheden, zoals: Lifecasting, boetseren, afvormen, gieten, make-up, stuntwerk, dentaalwerk en studie.

Merken Toepassingen Contact Verzending Informatie New In